20 Ocak 2015 Salı

KURAN, PEYGAMBER ve ALLAH AD'ına...

Son Zamanlarda Yaşadığım gerek medya gerekse sosyal çevremden edindiğim ve zihnime yer eden bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum sizlerle...

KURAN'da aklın verilen en önemli nimetlerden olduğundan bahsedilirken şu zamanımızda bu bahsin değiştiği çok açık bir şekilde görülmektedir. Oysa Bilim ve Teknoloji Çağındayız yani  Aklın Kullanıldığı zamandayız.
Akıl din ve ilim ile birlikte kullanıldığında esas edebine kavuşur ama görüyoruz ki KURAN'sız ALLAH'sız ve PEYGAMBER'siz bir din ile birlikteyiz ve bu dinde  aklın yerini akıllı gibi  görünmek almış.Belki bazılarınız bu söz üzre sayfayı kapattı ama bunu anlamaya çalışmadıkları ve  o söylediğim KURAN'sız, ALLAH'sız ve PEYGAMBER'siz oldukları için.KURAN ve ALLAH'ınedebi ile edeplenmiş ve bunu da dünyaya geldiği dönemden beridir gösteren Efendiler Efendisinin ilim ve edep üstüne olan bir çok sözü , İslamın ilk emrinin OKU ile başlamasındaki derin manayı pas geçildiği çağlar yaşadık ve yaşıyoruz. Belki de bana göre en vahimi bu dönemlerde olanı. KURAN'ın içini sır ve efsanelerle dolduran onu kripto bir kitaba dönüştüren zihniyet: Akıllara Peygamberden gelen düsturun tam tersini yerleştirmiş ; "nasılsa öldü, düzeltecek hali yok ya" deyip yalan yanlış hadis adı altında toplumun birçoğunu kullanır hale gelmiştir.
Toplumsa zaten sorgulayan bir zihniyete sahip olmadığı için (sorğulayanları ayrı tutarım)  bu söylemleri kabul edip biat etmiş durumda ve söyleyenleri de gönül payi tahtlarına oturtmuş durumdadır.
Günümüzde Ebu-Cehillerin Peygamber, Peygamberlerin İse Ebu-Cehil ilan edildiğini Aşikare görmekteyiz.
Bu Duruma karşı duruşumu sergilemem gerekti İtirazım yok EDEB'ime Aykırı...
Belki Yazımın devamının nasıl gelecegi ve nasıl biteceği konusunda hala okuyanlarınız var ise az çok kestirmiştir. Ama çok rahatsız edici bir durum. Akla karşı yapılan bu HAKsızlığa karşı EDEB'en itiraz etmeliyim.


Eskiden ALLAH adına diye konuşma yapan hadsizler ALLAH'ın planını bozamayınca belkide şimdiki gibi KURAN ve PEYGAMBER adına Konuşmaya girişmiş vaziyetteler. ALLAH'ı yalanlayamayanlar KURAN'ı ve PEYGAMBER'i yalanlar haldeler. Eskiden Günümüze kadar Aralarında muhakkak ki Edep sahibi olanlar olmuş olabilecek insanları bile töhmet altında bırakan bu zihniyet dönemimizde oğul vermiş ve ne ALLAH'ı bilen ne KURAN'ı anlayan ne de PEYGAMBER'i dinleyen bir döneme meydan vermiştir. Belki yanlış gelebilir ama sizden özellikle ricam etrafınıza biraz dikkat edin. Kaç kişi konuşurken KURAN ayeti ile konuşuyor ve PEYGAMBER duruşu sergiliyor. A dostlar sakın ha sözlere aldanmayasınız. Unutmayalım ki dünyanın en iyi Edebii ve Şairi şeytandır. Dillerindeki; ALLAH diyor ki deyip, ALLAH'a ait olmayan, PEYGAMBER söylemiş, KURAN da yazıyor dedikleri menşei Belli olmayan fikir ve düşünceleri din ZANnederek bilmiş konuşurlar.
Oysa KURAN İnsan ve Beşer ayırımı yapıyor. Bu yazıyı okuduktan sonra açın ve KURAN'ın Kalbine(YASİN SURESİ) Dokunun Dinleyin Bakın ne diyor. Arapça Değil TÜRKçe Okuyun. Anlayarak, Anlamaya Çalışarak Okuyun. Sonrasında da PEYGAMBER'in Hayatını(Siyer-i NEBİ) okuyun ve etrafınıza bakın onlar mı anlamış, siz mi anlamışsınız yoksa  anladığınızı mı ZANnetmişsiniz.
Belki İSLAM Galip gelecektir İNSAN üstüne belki şeytan bilemem ama Devrin sahip olduğu inançta Hurafe bir Kitap, Ötelerde bir ALLAH ve Efsanevi bir Peygamber bulunmakta...
Ha unutmadan Kitap eskimiş, Peygamber ölmüş ve ALLAh ise Ötelerde olduğu için ağzından çıkan her sözü gerek ALLAH, gerek Peygamber ve gerekse Kuran sözü  var sayılan  Firavunların ve Müritlerinin sonları da yine MUSA elinden olacaktır. Sonsuz İlim Sahibi ALLAH (Esselam) ise belkide yine İSA ile onlara Ruh üfleyip hayata döndürecek ve onlar yine MUHAMMED'e  Sövecekler EDEP'sizce... MEVLA işte Neyliyorsa Güzel eyliyor.
Şimdi Yapın Tıpkı ATA'larınız gibi Görün Ömür Boyu Çekeceklerinizi HAKK ALLAH'ındır...
KURAN Aklını kullanmayanların kimler ve neler olduğunu bildiriyor.
Dön ve Bir Bak Kendine...[İ.G]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder